I Juni kan man indsamle urter som Hyldeblomst og Rødkløver og bevare dem til senere. I Danmark vokser disse urter i overflod og bruges af mange til at lave hyldeblomstsaft.
Min hyldeblomst og rødkløver eliksir er et middel, der kunne fremstilles hjemme og bruges som immun tonic eller som et middel mod forkølelse og influenza.
Hyldeblomst er fremragende til behandlinger mod akutte tilstande med feber. Det er gode blod rensende egenskaber og hjælper til at lindre feber og luftvejsinfektioner. Hyldeblomst kan også anvendes ved lungebetændelse, betændelse i hjerne, mave, tarm.

Hyldeblomst mod MSRA

Forskning i Irland viste, at hyldeblomst ekstrakt var effektiv til at dræbe mange almindelige hospital patogener, herunder methicillin-resistent Staphylococcus aureus (MRSA) 1. Denne undersøgelse gav videnskabeligt bevis for hyldeblomsts antibakterielle egenskaber mod de fleste gramnegative og grampositive testede bakterier. Yderligere undersøgelse af hyldeblomst komponenter viste potentialet for antivirale og antiinflammatoriske fordele.
Hyldeblomst er rig på bioflavonoider, hovedsagelig flavoner og flavonoler, der er mest almindeligt kendt for deres antioxidant, anti-cancer, anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber. De hyppigst forekommende flavonoler i hyldeblomst er quercetin, isoquercitrin og anthocyaniner, som har antivirale egenskaber samt. Hyldeblomst indeholder også klorogensyre, såsom cinnamic -syre, som kan hjælpe med allergi, regulere blodsukkeret og har en afførende virkning på kroppen. Triterpenoids, især β-amyrin, erytrodiol og oleanolsyre, findes også i hyldeblomst. Disse triterpenoids tilbyder en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, herunder smertestillende, anti-inflammatorisk og anti-cancer effekter
http://www.herbwisdom.com/herb-elderflower.html

Rød Kløver blomst.


En anden afgiftende og blod rensende urt. Rødkløver er rig på næringsstoffer, herunder vitaminer og mineraler, og kan bruges som levnedsmiddelingrediens i salater og te.
Dens anti tumor egenskaber var kendt i mange århundreder og selv i dag det betragtes som en af de vigtigste anti-cancer urter. Den har ry for at korrigere mange kroniske degenerative sygdomme som gigt, gigt, hudproblemer, kighoste.

Min Hyldeblomst-Rødkløver eliksir opskrift.

50-60 Hyldeblomst skærme, håndplukket
3 hånd fulde rød kløver blomster, håndplukket
2,5 Lt. vand
5 økologiske limefrugter, skåret
700 ml. rå honning eller organisk agave sirup.

Metode
1. Vask ikke hyldeskærmene, bare ryste skærmene let for at fjerne eventuelle insekter
2. Vask Rød kløver blomster godt i rindende vand.
3. Kog vand med honning / agave og sluk for varmen.
4. Put lime og blomster i det kogte varme vand.
5. Overdæk og lad det stå i stuetemperatur natten over (for at muliggøre en bedre infusion af blomster)
6. Sæt det i køleskabet i 2 dage, under jævnlig omrøring
7. Si eliksir gennem ostelærred i rengjorte og steriliserede glas. Opbevar nedkølet til brug i løbet af de næste par uger

Drik denne eliksir blandet med vand eller mineralvand.
Kan også kombineres med alveola Immunkompleks for immune støtte.

Pin It on Pinterest

Share This