Fødevarer trang er meget almindelig og mange mennesker kan gennem livet udvikle afhængighed af en eller flere ting, der bogstaveligt talt kan styre deres liv.

Men når man forstår afhængighed, er det muligt at finde det vej ud af det,
Dette er, hvordan Wikipedia forklarer mad trang:
En fødevare trang (også kaldet moreishness) er et intenst ønske om at forbruge en bestemt fødevare, som er forskellig fra normal sult.
Der er ingen enkel forklaring på fødevare trang, og forklaringerne spænder fra lave serotonin niveauer, der påvirker hjernens center for appetit, til produktion af endorfiner som følge af indtagelse af fedt og kulhydrater. Fødevarer med højt indhold af sukker glucose, såsom chokolade, er hyppigere eftertragtede end fødevarer med lavere sukker glucose, såsom broccoli, fordi glucose interagerer med opioid systemet i hjernen og en vanedannende ‘trigger’-effekt sker. Forbrugeren af glukose føler trang til at forbruge mere glukose, ligesom en alkoholiker, fordi hjernen er blevet konditioneret til at frigive “glade hormoner” hver gang glukose er til stede. Der er beviser for, at afhængighed og fødevare trang aktiverer nogle af de samme områder i hjernen. Konkret, når rygere ser på billeder af mennesker, der ryger, aktiverer det de samme områder i hjernen, som når fede mennesker ser på billeder af mad
“https://en.wikipedia.org/wiki/Food_craving
Når trangen bliver ukontrollabel kan det starte en afhængighed. Afhængighed er beskrevet som en medicinsk tilstand, der er karakteriseret ved kompulsivt engagement i at belønne stimuli, trods negative konsekvenser. https://en.wikipedia.org/wiki/AddictionAfhængighed har 2 egenskaber - personen vil søge gentagen eksponering til dem, og han / hun vil opfatte disse erfaringer som positive og belønnende.
Trang og afhængighed er temmelig almindelige, og mange mennesker udvikler gennem livet specifikke afhængigheder af flere ting.
Det lader til, at de fleste mennesker først indser, at de har et trang / Afhængighed problem, efter at de har udviklet sundhedsproblemer. Selv da foretrækker mange at finde en nem løsning i stedet for at konfrontere virkeligheden og beskæftige sig med afhængighed. Hvorfor bliver vi så opsat på det?
Der er flere faktorer, der gør afhængighed svær at korrigere. Dette kan være:
1. “Trang til lykke” som nævnt ovenfor. Dette kommer fra en rent følelsesmæssig søgning efter “at have det godt”. “Trang til lykke” eksisterer sandsynligvis mere hos personer, der har mangel på lykke og spænding.
2. Trang til visse typer af fødevarer er knyttet til deres ingredienser. Chokolade for eksempel indeholder aminosyren phenylethylamin, hvilket er vigtig for reguleringen af kroppens frigivelse af endorfiner. Endorfiner frigives efter en stressfaktor og resulterer i en følelse af afslapning.
3. Mangel på ordentlig ernæringsmæssig balance i kosten – jo mere junk food (mad lav i vitale elementer) der forbruges, jo mere trang skaber det.
4. Mangel på energi
5. overvækst af parasitter i kroppen.
Faktisk kan alle disse faktorer sammenfattes i én årsag:
Ernæringsmæssig fejlbehandling - eller på lang sigt fratagelse fra kroppen af væsentlige elementer og eksponering for giftige elementer. Tro det eller ej - Hvis kroppen næres som det skal, vil der ikke være mangel på energi, ingen mangel på lykke, ingen parasit overvækst.

Hvordan skal man behandle problemet med trang?

For at håndtere problemet, har vi behov for at konfrontere det.
Leon Festinger en amerikansk, social psykolog foreslår, at vi har en indre drivkraft indeholdende alle vores holdninger og overbevisninger i harmoni og vi skal undgå disharmoni ved at reducere betydningen af perception. En person kan overbevise sig om, at det er bedre at “leve for i dag” end at “spare op til i morgen”. Med andre ord vil personen finde begrundelsen for hans / hendes handling, der vil sætte ham / hende i stand til at føle sig godt til mode ved det. Dette er en af grundene til, at det er så svært at løse problemet. Det er ikke, fordi vi ikke kender problemet - det er, fordi vi finder meget overbevisende forklaringer til at acceptere problemet.
Læs mere her: http://alveola.dk/en/er-mad-virkelig-en-medicin/

Kost

At forbedre kvaliteten af din daglige kost vil naturligvis gøre en verden til forskel. Problematisk mad du eftertragter bør udelukkes helt for 1 eller 2 uger. Når trangen er væk, kan fødevaren spises i små mængder igen. Men det skal afbalanceres med andre typer. Kineserne siger: “Spis en lille smule af alt” for at holde balancen.
Specifikke ting, vi kan gøre for at mindske spise trang:
- Reducér trang til sukker - drikke Gymnema Sylvestre te før hvert måltid
- Indtag fødevarer rige på klorofyl - meget grønne grøntsager, græs juice. Særligt et produkt fra Alveola.dk kosttilskud kaldet pH-kompleks kombinerer mange kendte klorofyl-rige planter som alger, byggræs og hvedegræs saft, spirulina. Denne kombination kan anvendes som en hjælp til at reducere trang.
http://alveola.dk/en/produkt/ph-complex/
Glem ikke, når du føler dig træt og langt nede i energi, at det vil føles svært at kontrollere trang. Sindet (ikke kroppen) er på udkig efter en hurtig løsning. Desværre er hurtige løsninger forbundet med en følelsesmæssig rutschebane og endnu flere afhængigheder. En logisk mulighed her vil være at tage en pause, og måske indtage et energi-givende måltid komplekse kulhydrater. Min favorit er at blande frø af chia, solsikke, hamp med nogle friske bær og lidt yoghurt eller sojamælk. Det virker næsten øjeblikkelig.

Hvad så når intet virker?

Kontroller i disse tilfælde kroppen for parasit symptomer. Mange mennesker har parasitter, der trives i deres kroppe og disse fyre elsker kulhydrater. I tilfælde af parasitter overvækst, vil indtagelse af komplekse kulhydrater ikke bidrage til at reducere trangen, men vil tvært imod arbejde i modsat retning. Tjek listen over symptomer for parasitter, og hvis du kan svare “ja” til mere end 3, så tag parasit udrensnings urte program. Bemærk, at visse kroniske symptomer: hudproblemer, dårlig søvn, depression osv vil også forsvinde efter parasitter udrensning.
Hvis du har brug for rådgivning om urte protokol for parasit udrensning kan du kontakte mig her http://alveola.dk/ask-question/.
For oplysninger om, hvilke fødevare der kan spises under udrensning, kan du læse her
http://alveola.dk/anti-parasit-kost/Symptomer på parasitter:
Diarre
kronisk forstoppelse
Luft i maven & oppustethed
Fordøjelses problemer
Mavesmerter
Slim i afføringen
Kvalme
Hæmorider
Kronisk træthedssyndrom
Lav energi
Tør hud
tørt hår
skørt hår
Hårtab
allergier
kløende næse
Kløende anus
Søvnløshed
Tænderskæren under søvn
Humørsvingninger
Nervøsitet
Depression
uklar tænkning
rastløshed
Angst
Ledsmerter
Følelsesløshed i hænder og / eller fødder
Hjerte smerter
Smerter i navlen
Smerter i ryggen, lår eller skuldre
gigt smerter
Høj puls
Anæmi (blodmangel)
Dårlig ånde
Dårlig immunrespons
Feber
luftvejsproblemer
Kronisk viral eller bakterielle Symptomer
krop lugt

Pin It on Pinterest

Share This